Home

´Als ik niet al in hartje Spanje zou wonen, maakte ik direct plannen om er naar te vertrekken.`

Beste lezer,

Een paradijs – op deze aardkloot – bestaat natuurlijk alleen maar in sprookjes en andere oude dikke boeken. Toch heeft het leven hier wel iets van een slap aftreksel van een paradijs. Gevoelsmatig dan. Alles is totaal anders dan wat je in eerste instantie zou denken. En zeker als je hier leeft en woont. Met een Nederlands hoofd leven in hartje Spanje. Daar gaan mijn verhaaltjes over. Allereerst zou ik mijn columns maar eens gaan lezen. De beste introductie. Dan komt er direct al iets naar boven borrelen.

Wat is dat voor rare snuiter? Mijn naam is Pieter Jan van der Linden (voor iedereen hier PJ, fonetisch uitgesproken: Pé Gotta) en ik schrijf  dus columns en verhalen. De meeste over totaal onbelangrijke cultuurverschilletjes. Gewoon omdat ik die dagelijks ervaar en ik er constant vrolijk van word. Ik hou niet zomaar van lekker eten, koken en een goed glas wijn, maar van nog véél meer. Graag brabbel ik dus over mijn leven hier. Eigenlijk niets bijzonders. Voor toeristische informatie moet je maar even aan de Google gaan. Of bij het Spaans Verkeersbureau informeren. Maar nog beter… mijn boek kopen, want begin juni 2017 is mijn eerste Nederlandstalige gids over Extremadura verschenen. Dit boek ligt in alle boekwinkels in Nederland en Belgisch Vlaanderen. Ook is het te bestellen bij o.a. de volgende internetwinkels: bol.com, ako.nl, bruna.nl, eci.nl, eci.be en managementboek.nl. Keuze genoeg zou ik zo zeggen.

Een persoonlijke sfeerbeleving over Extremadura.

ep16-cover-boek-extremadura-1-page-001

Tot bijna 11 jaar geleden woonde ik in Kralingen, Rotterdam. Een stad waar niets mis mee is, maar hier voel ik me een miljoen keer meer thuis. Ik woon – binnen mijn elf jaar hier – nu al weer ruim acht jaar samen met mijn Spaanse Anabel. Getrouwd, gelukkig en wel. Héél wel mag ik wel zeggen. In Cáceres. In het hart van Extremadura, Spanje. Ik wil hier dan ook nooit meer weg. En waarom? Daar zal je vanzelf wel achter komen, mits je natuurlijk mijn verhaaltjes blijft lezen.

Verschillende media hebben een aantal interviews met mij gehad over cultuurverschillen en over mijn leven hier, als buitenlander. Met enige regelmaat was ik te horen in het radio1.nl programma ´De wereld van BNN.` Inmiddels ben ik hier in Cáceres een zeer vertrouwde en zwaar geïntegreerde – maar een nog altijd – vreemde eend in de bijt. Beter kan ik me niet wensen. Mijn columns worden gepubliceerd via INspanje.nl en via andere gerelateerde sites. En in het verleden ook via Spaansnieuws.com en Spanje Magazine. Beide zijn niet meer! Maar…  er zit nog meer aan te komen. Sinds ik op 7 februari 2014 begon, zijn mijn columns nog geen jaar later al meer dan 100.000 keer gelezen. Vanuit zeker 28 landen. Werkelijk ongelofelijk! Ik ben sinds kort ook maar eens begonnen aan een echt verhaal. Wie weet.

Interview Periódico Hoy, 30-01-2015:

http://www.hoy.es/extremadura/201501/30/holandesen-paraiso-20150130002652-v.html

Interview El Periódico de Extremadura 20-10-2013:

http://www.elperiodicoextremadura.com/noticias/extremadura/aqui-todo-mundo-estudia-ingles-nadie-habla_763506.html

IMG_1074 (1)

Voor vragen, opmerkingen of voor wat dan ook, kan je me altijd contacten. Wanneer je hier direct onder een berichtje achterlaat, is dit alleen voor mij. En voor niemand anders. Dus wees maar niet bang dat dit – op wat voor manier dan ook – gepubliceerd zal worden. Stort je hart maar uit!

Met vrolijke groet,

Pieter Jan

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s