Home

voetbal plaatje

Dat ik geen échte voetbalfanaat ben, heeft zo zijn voordelen. Wanneer wie tegen wie moet spelen, en wie er dan wint van wie, zal me het hele jaar door een dikke worst wezen. En dat geeft rust. Nooit gefrustreerd, en dus nooit, geen overbodige en nodeloze spanningen. Geweldig. En ik kan zeggen dat ik erg blij ben dat ik die ballast niet bij me draag. Dus niet zoals mijn Spaanse zwager, die iedere dag maar weer een Spaanse sportkrant moet kopen om alles bij te kunnen houden.

Maar één keer per 4 jaar is het WK voetbal. En daar kan je niet onderuit. Zelfs ik niet. Zeker hier in Spanje. Je moet er toch maar mee leven, want alles draait zeker óók hier om het voetbal. En je kunt het ook niet miskennen en er voor wegrennen. Dat is zo´n beetje hetzelfde als het negeren van de zon. Juist hier. Dan heb je geen leven. Dus forceer ik me deze dagen om het puur mee te beleven. Dus geen struisvogelpolitiek. En dat gaat tot nu toe boven alle verwachtingen. Heel goed dus. Ik kan zelfs zeggen dat er zeker wel een aangenaam en dus gezellig spanningsveldje is. Precies zoals ik het dan wel lekker vind. En nauwgezet zoals mijn 78 jarige vader, die al heel zijn leven niets van voetbal moet hebben. Maar ondertussen… als het goed gaat, niet kan wachten tot de volgende wedstrijd er weer is. Zo vader, zo zoon denk ik dan maar.

En hoe pak je dat dan aan, hier in hartje Spanje? Als Nederlander? Laat ik in ieder geval vertellen dat ik héél erg blij ben dat Spanje eruit ligt. Niet zo zeer voor de Spanjaarden want die gun ik van alles, maar meer voor mijzelf. Dát probleem is gelukkig al snel opgelost. Want het valt echt niet mee om als Nederlander, net als 4 jaar geleden, in een totaal Spaanse omgeving te zitten. Inclusief mijn Spaanse familie met een flink aantal stevige voetbalfreaks.

Ik ben ook erg verheugd dat mijn Spaanse Anabel me begrijpt. Mijn steun en toeverlaat. En voor haar is het hele voetbal een nog grotere worst, die wat haar betreft zo snel mogelijk de BBQ opgaat. En helemaal opgevreten wordt. Maar nu Spanje eruit ligt, heb ik wel zoiets van… Nederland moet echt even keihard doorstoten naar de finale. En als het even kan, dat bokaaltje pakken. Dan is het weer even bijna 4 jaar rustig rond het WK. Maar, ik blijf in hart en nieren toch gewoon Nederlander, die alle Nederlandse voetbalfans en ook de spelers, het van harte gun. Zelfs ook papegaai van Gaal! Want laten we eerlijk zijn… ze doen het toch ook prima? Ook gaaf voor koning Willy en tante Max. Kunnen ze weer eens een intiem dampend kleedkamertje bezoeken. En wat selfies maken. Vol met jonge, en fris transpirerende Nederlandse WK voetbaltorso’s.

Dat ik nog even moet wennen aan mijn nieuwe rol als (Nederlands) voetbalsupporter, bleek afgelopen week. Ik had met een Nederlandse vriend, hier in Cáceres afgesproken om Nederland-Chili te gaan zien. Dus 2 van het totale aantal van 3 Nederlanders, wat hier in mijn provinciestadje woont. En dat is voor hier een compleet Nederlands voetbal-supporters-legioen. Enfin, ik zat al 5 minuten te kijken: druk rennende oranje shirtjes, en was tegelijkertijd temperamentvol bezig een keuze te maken, wat daarbij te drinken. Op het terras. Toen arriveerde mijn bondgenoot, die me direct vertelde dat het een totaal andere wedstrijd betrof: Spanje-Australië! Zo zie je maar, dat het voetballen bij mij niet in de genen zit. Wist ik veel? Maar direct daarna dus al paniek, want waar nu te gaan kijken? Alle Tv’s in de 1000 barretjes en restaurantjes hier in mijn kleine stadje, stonden natuurlijk afgesteld op deze Spaanse wedstrijd. Want leer mij de Spanjaarden kennen!

Uiteindelijk toch nog een barretje gevonden, waar één van de twee Tv´s dan toch nog op Nederland-Chili gezet kon worden. Want zo´n grote menigte van Nederlandse supporters, daar konden ze natuurlijk niet onderuit. Zonder geluid, maar wel met het keihard-schreeuwende-voetbalcommentaar-volume van de andere wedstrijd: Spanje- Australië. Ik moet wel zeggen dat het even accommoderen is… Nederlands voetbal met Spaanse commotie.

http://spaansnieuws.com/geen-echte-voetbalfanaat-nederlands-voetbal-met-spaanse-commotie/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s