Home

IMG_7320

De meeste vrouwen in Spanje verzorgen zich tot in de puntjes. Wat een genot. Wanneer mijn Spaanse Anabel ooit nog eens haar positie als profesora Inglés in zou willen ruilen voor een andere carrière, dan heb ik al een aantal voorstellen voor haar klaar liggen. Iets met cosmetica en sierraden. Inkopen hoeft ze de eerste maanden alvast niet te doen. Wat een gigantisch aantal flesjes, potjes, soorten crèmes, gelletjes, minuscule gereedschapjes, maar ook juwelen, ringen, kettinkjes, oorbelletjes en horloges, zijn er bij ons wel niet in huis. Ongelofelijk. Een kistje voor het zilver en het zilverkleurige, een kistje voor het goud en het goudachtige, en een kistje voor de prachtige imitatie kitscherige dingetjes. Ook nog een kistje voor wat niet te kwalificeren valt. Dan is er tevens nog een garderobekast, waarvan ik de deur al een paar keer heb moeten herstellen, omdat die ten onderging aan het gewicht van alle kettingen.

Gelukkig hou ik immens veel van dé goed verzorgde vrouw. En van mijn Anabel. Intens rood gelakte nagels, daar krijg ik het heel mijn leven al warm van. En niet zomaar een beetje. Als zelfs ook de kleinste teennageltjes van mijn Anabel (en die zijn écht klein), van diep rode glimmende knopjes zijn voorzien, en er komt óók nog eens dé goddelijke odeur van Chanel Nº 5 overheen, dan voel ik direct mijn bloeddruk tot ongezonde hoogtes stijgen. Dan bonst mijn hart als een bezetene. Wat een sensualiteit! Dat is toch wel even wat anders dan de spijkerbroeken lobby, met de doe-maar-gewoon-lulkoek, uit Nederland. In België verstaan ze er al véél meer van. Wel eens in Antwerpen geweest?

Toch blijf ik ook maar een Nederlander. Ik weet niet of dat met mijn blauwe-klei-achtergrond te maken heeft. Want ik ben zelf als een kind zó blij, met een doorsnee merkloos douche-gelletje of een ongecompliceerd zeepje op basis van olijfolie. En een aanbiedinkje is al helemaal geweldig.  Eenvoud siert. Overigens is het in onze keuken thuis wel even iets anders. Daar ben ík de baas. En hoe gekker, hoe beter. Want lekker eten staat voor mij héél hoog in het vaandel.

En dat mijn Anabel dan zo´n 25 horloges heeft, dat moet ze zelf weten. Voor elk jurkje of broekje, een ander merkje of een ander kleurtje. Excellent! Zelf draag ik al 30 jaar geen horloge meer. Ik heb er werkelijk niets mee. Zo´n opzichtig afmattend voorwerp aan mijn pols. In de zon heb je er alleen maar last van. Al dat gebling-bling. Maar voor de meeste mannelijke Spanjaarden geldt: hoe forser en glimmender de klok, hoe later ze op hun afspraak verschijnen. Je hebt er dus ook daadwerkelijk niets aan. Het werkt alleen maar averechts. En het trekt ook alleen maar verkeerde vrouwen aan. En die tarzan-mannen-parfums, daar heb ik ook al helemaal niets mee. Wat een denderende, zwaar riekende bagger. Geef mij maar een zwoel, zinnenprikkelend en inschikkelijk vrouwenluchtje. Met alle zintuigelijke tonen van tedere emotie. Maar wel oppassen hier. Want de stoere macho Spaanse mannenbekken vallen direct open, in welke bar dan ook, zodra je er over begint.

Wanneer mijn Anabel een dik uur bezig is alvorens we éven, één of twee wijntjes gaan drinken in de bar, dan neem ik dat graag op de koop toe. Want ietsje later, ben ik de meest trotse en gelukkigste persoon in het gehele etablissement.

http://spaansnieuws.com/vrouwelijk-schoon/

2 thoughts on “Vrouwelijk schoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s