Home

IMG_5552

In feite heb ik weinig op met bankrekeningen. Zeker hier in Spanje. Het kost alleen maar tijd en geld. En al die bankpassen met hun pincodes. Het woord zegt het al…bankrekening. Rekening is betalen. Maar je kunt niet zonder. Toch heb er nu vier. Eén bij Bankia, één bij BBVA en een derde bij de ING. En voor wat ING betreft, begrijp ik nog steeds niet hoe dat nu zit. Ik veronderstel dat het een Nederlandse bankrekening voor mij is in Spanje. Of toch andersom? En die vierde, daar kom ik zo op.

Buiten de jaarlijkse contributie, occupeer ik alleen maar als een soort kostenpost. Voor de banken dan. Want voor bankiershuizen valt er geen cent aan mij te verdienen. Mijn geldstromen zijn nagenoeg nihil. Van werkelijk élk alledaags saldo op mijn bankrekeningen, valt er voor de bankinstellingen niets te profiteren. Laat staan om er wat banken-trucs op toe te passen. En ik zelf al helemaal niet. Alles wat er bij mij binnenstroomt, vloeit er direct weer uit. Opgedroogd en wel. Kurkdroog. Fijn dat het leven nu is, en niet mañana. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar.

Toen Bankia op het punt stond om te vallen, had ik het er over met mijn Anabel. Ik hou namelijk niet van gedoe. ´Waarom ga je niet naar mijn bank?´ zei ze. En zij kan het weten, ze heeft immers nog één of twee kistjes appeltjes voor de dorst. BBVA. Zo gezegd, zo gedaan. Na bijna een miljoen formulieren ingevuld te hebben, en zeker honderdduizend handtekeningen en vele afspraken, kreeg ik uiteindelijk een bankrekeningnummer bij BBVA. Met gratis een TV als zegeteken, waar ik totaal niet op zat te wachten. Die heb ik geweigerd, want uiteindelijk betaal je die toch zelf. Dat scheelde ook weer een berg formulieren en handtekeningen. Na afloop vroeg ik vriendelijk aan de uiterst welwillende bankemployee om een visitekaartje. Want met al dat papier, zou ik zomaar later, nog wat vragen kunnen hebben. Waarop ze op de achterkant van een al eerder gebruikgemaakte enveloppe haar naam en haar commerciële telefoonnummer noteerde. En zich tegelijkertijd verontschuldigde over de waarheid dat er bij BBVA op het ogenblik geen geld was om visitekaartjes te laten drukken. Buiten de temperatuur hier óm, kreeg ik spontaan een chronische aanval van oververhitting.

Gelukkig zijn er hier veel pinautomaten, elk terras heeft er wel één. Maar, geloof maar niet dat het verstandig is om zomaar in het wilde te pinnen. Bij een willekeurige bank. Torenhoge commissies als je buiten je eigen bank om gaat pinnen. Dus heb ik uiteindelijk nog maar een vierde bankrekening geopend, die ik zelf één keer in de maand van pecunia voorzie. Waar ik 24 uur per dag, en zelfs met alleen (of zonder) een onderbroek aan, altijd bij kan. Mijn eigen thuis-bank-pin-machine. Immer vriendelijk, geen gedoe, geen bankpassen, geen formulieren of handtekeningen, geen commissies, nooit hoeven wachten en elke pincode voldoet. Hét oude kleine houten naaigerei-kistje van de oude tante van Anabel. Mijn meest favoriete bankrekening.

http://spaansnieuws.com/favoriete-bankrekening/

One thought on “Favoriete bankrekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s