Home

IMG_6352

In het verleden had ik nooit zo veel op met de alledaagse weerpraatjes. Je had in het noorden en dus ook in Nederland, eigenlijk maar vier categorieën: regen, geen regen, een beetje koud of heel koud. En als het echt bar een boos was, dan golden alle vier gelijker tijd een dagelijkse weerstuimige rol. En de zon, die zat feitelijk altijd in een soort sub-categorie. Zou er zich ooit nog wel eens een zonnestraaltje laten zien?

Nu weet ik ook wel dat dit zwaar weerbarstig is gesteld. Maar ja, ik woon hier dan ook niet voor niets. En sinds ik hier in Spanje verblijf kijk en luister ik toch graag nog even naar wat voor weerzinwekkende weersgesteldheden er altijd weerklinken in het noorden van Europa. En ik kán het maar niet laten. Misschien wel om me nóg meer te verlustigen met het weer in Spanje. Ik weet het daadwerkelijk niet.

In mijn optiek zijn er hier nog veel meer categorieën. Honderd is wat overdreven, maar we komen wel in de buurt. Een beetje zon, redelijk wat zon, heel veel zon, warm, ietwat warmer, heel warm, heet, bloedheet en snikheet. Maar ook windstil, een klein briesje en een lekker fris briesje.  Ook kleuren zitten in het pakket. Licht blauw, een beetje blauw, bijna helemaal blauw of strak blauw. En ik hoor nog weleens iemand zeggen dat het niet blauwer kan. En zo zijn er nog veel meer. Regen en kou zitten daar ook wel eens tussen, maar wel in een piepklein aanhangerig sub-categorietje. Ja, ik woon dus wel in Extremadura en niet in het noorden van Spanje.

Dit schept voor mij in ieder geval zoden aan de dijk. Dan valt er tenminste wat te praten over het weer. En wordt het ook niet saai. Een genoeglijk aantal onderwerpen tijdens de weerpraatjes. Dus, waar ik maar kom, klets ik tegenwoordig altijd gezellig mee. In de winkel, in de lift, in de bar en noem maar op. En voor velen ben ik inmiddels een gelouterde ervaringsdeskundige. Want ik hoef maar over noord Europa te beginnen en ik pak direct alle aandacht. En dan heb ik het nog niet eens over natte sneeuw. En dat ze het hier dan moeilijk hebben met de omstandigheden, dat het hier straks weer maanden tussen de 30 en de 40 graden zal zijn, dat is hun probleem. Ik opper wel eens om dan maar naar het noorden te verhuizen. Waarom niet, ik ben ook ooit verkast.

Buiten dit alles zijn mijn dagelijkse weerpraatjes van uiterst belang. Want het is dé meest cruciale informatie over dé meest fundamentele dagelijkse beslissingen. Eten we straks heerlijk binnen, óf buiten, in de schaduw, óf in de zon? En op welke temperatuur staat de wijn? Zo heb ik dus ook maar mijn persoonlijke favoriete terrassen-top-25 ontwikkeld. Waar je met alle Spaanse weersgesteldheden uit de voeten kunt. Want niets laat ik meer over aan het toeval. Ik wil nu eenmaal graag genieten tot in uitersten. Het liefst per volle kubieke meter. En ondanks dit, is er voor wat betreft mijn dagelijkse weerpraatjes, eigenlijk niets nieuws onder de zon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s